Totaalrenovaties

Grondige renovatie nodig? 

Vertoont uw zwembad diverse problemen aan de waterdichting of de leidingen?  Of had u graag een geheel nieuwe look gewenst?

Dan is het tijd voor een grondige totaalrenovatie!


Vele baden hebben ondertussen al een aanzienlijke leeftijd van dikwijls meer dan 20 jaar.  Net zoals bij een woning, zijn er dan waarschijnlijk al enkele kleine mankementen geweest, maar worden die gebreken steeds erger en groter.  Dan is het de moment om alles eens in één keer aan te pakken, en het zwembad een grondige renovatie te geven.  

Renoveren is mogelijk bij prefab monobloc zwembaden, gemetste zwembaden, zwembaden in polystyreen blokken met beton, en betonnen, gegoten zwembaden.  Zwembaden met een dunne metalen wand, meestal rond of ovaal, en houten zwembaden, zijn niet geschikt voor renovatie, aangezien deze slechts een levensduur hebben van ong. 15 jaar.

Bij een renovatie wordt meestal de structuur teruggebracht naar de ruwbouwfase, en worden de inbouwdelen en leidingen geheel vervangen.  Vaak worden er ook extra inbouwdelen geplaatst, de inlooptrap krijgt een nieuwe vorm, er kan een tegenstroom voorzien worden,...  Kortom, je bent terug vrij om het bad geheel naar wens uit te rusten.  Daarnaast krijgt het zwembad ook meestal een nieuwe afdekking, nieuwe filtratie en verwarming, en nieuwe boordstenen.  Op die manier ben je terug zeker van vele jaren onbezorgd zwemplezier, in een zwembad naar wens, en met de kwaliteiten van een nieuw.

reno1-1
reno1-1
Het zicht van een zwembad van 30 jaar oud
reno 1-2
reno 1-2
Leegmaken van de oude kuip en weghalen afdekken
reno 1-3
reno 1-3
Een lege zwembadkuip, klaar om de leidingen uit te graven
reno 1-4
reno 1-4
Zwembadkuip met open sleuven rondom, klaar voor nieuwe leidingen
reno 1-5
reno 1-5
zwembadkuip voorzien van nieuwe leidingen, nieuwe hoektrap en bovenrand waterpas gemaakt met nieuwe betonnen ringbalk
reno 1-6
reno 1-6
reno 1-7
reno 1-7
Nieuwe liner in oude, betonnen zwembadkuip
reno 1-8
reno 1-8
nieuw opbouwrolluik onder hardhouten sieromkasting
reno 1-9
reno 1-9
Einde van grote zwembadrenovatie. Het restultaat? Terug zwemplezier voor 20 jaar!

Ter plaatse gelaste liner

Bij de renovatie van een bouwkundig zwembad of zwemvijver, dus gemetst of met beton, wordt de waterdichting voornamelijk uitgevoerd met een versterkte PVC liner, die ter plaatse gelast wordt.  Een liner heeft het grote voordeel dat het soepel is, waardoor zetting van de structuur geen scheuren of barsten kan geven in de waterdichting.  Onze liners zijn 1.5 mm dik, en hebben twee lagen PVC folie, met een polyestervlies als versterking ertussen.  Hierdoor zijn ze veel duurzamer dan de prefab liners in zakvorm, welke op maat gemaakt worden in een fabriek.  Deze prefab liners hebben wij niet in ons assortiment, ook al zijn ze goedkoper dan de versterke versies.  Dit omdat we duurzaamheid verkiezen boven de laagste-prijs-oplossing.

De tijd dat een liner er plastiekachtig uitziet, is verleden tijd.  Meestal werken we met structuurliner, waarbij het zwembad een zeer natuurlijke look krijgt.  Er zijn donker en lichte kleuren, en zelfs met uitzicht van natuursteen, tegelwerk,...


Voornamelijk gebruiken we de linerreeksen 3D Premium van Haogenplast, AquaSense van CGT Alkor en Touch van Renolit.


Voor het lassen van onze liners doen we steeds beroep op vaste onderaannemers, welke al jarenlang ervaring hebben met de verwerking, en ook niets anders doen.  Indien u geen totaalrenovatie nodig hebt, maar enkel een nieuwe liner, brengen wij u graag rechtstreeks in contact met één van hen, om die werken direct met hen te bespreken.